POLITICĂ

Prezidenţabilul USR va fi ales de toţi membrii de partid

Comitetul politic al USR se întruneşte, sâmbătă, la Brăila, pentru a discuta propunerile de modificare a statutului partidului în sensul ca preşedintele să fie ales prin vot direct, deschis al tuturor membrilor, a declarat, vineri, liderul USR, Dan Barna, potrivit agerpres.ro.

Barna a precizat că propunerile pentru prezidențiale vor fi aprobate de Comitetul Politic vor fi supuse adoptării Congresului partidului din 13 iulie. Congresul pentru alegerea conducerii urmează să fie organizat în toamnă.

“Sâmbătă, are loc Comitetul Politic al USR privind modificarea unor elemente de statut. Este o procedură firească. Anul acesta avem şi alegeri interne pentru conducerea partidului – preşedinte şi Birou Naţional – şi oricum promisesem în 2017 ca următorul preşedinte să fie ales cu voturile tuturor membrilor şi, practic, vom avea o discuţie pe modalitatea de alegere a preşedintelui, dacă rămâne să fie ales prin delegaţi la Congres sau prin votul egal şi direct al tuturor membrilor partidului. O să propun un vot pentru modificarea statutului în sensul de a avea un vot egal şi direct al tuturor membrilor pentru preşedintele partidului”, a explicat Barna.

La Comitetul Politic se va face şi o analiză a rezultatelor alegerilor europarlamentare  și se va discuta despre afilierea europarlamentarilor la noul grup de la Bruxelles.