POLITICĂ, ACTUALITATE

Prima dezbatere Trump versus Biden

Distribuire articol:

Azi dimineață, la ora 4,00 (ora României), a debutat prima dezbatere televizată între cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA, Donald Trump și Joe Biden.

Cei doi s-au atacat reciproc pe teme precum inflaţia, imigraţia, războiul din Ucraina, retragerea din Afganistan, problema avorturilor, problema climatică, a locurilor de muncă, cea a medicamentației sau a ajutoarelor pentru familiile aflate în dificultate.

Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, l-a dominat pe Joe Biden, 81 de ani, insistând că a condus prost țara și că este un președinte slab care a făcut ca Statele Unite să nu mai fie țara care a fost, una respectată și puternică în raporturile internaționale.

Joe Biden, pe alocuri confuz în exprimare, a ținut să sublinieze problemele pe care rivalul său le are cu justiția și cu morala publică, acuzându-l deseori că minte, dar fără prea multe argumente.

Potrivit analiștilor, deși dezbaterea nu va schimba semnificativ percepția imediată a electoratului, ea îi va consolida lui Trump ascensiunea spre Biroul Oval.


Distribuire articol: