SANATATE

,,Prima minune-apa și săpunul” spune preotul catolic Francisc Doboș, în contextul isteriei coronavirusului

În contextul crizei coronavirusului și a isteriei care a cuprins o parte a populației țării noastre, un preot catolic vine cu lămuriri pertinente în privința prevenirii îmbolnăvirilor. Astfel, preotul Francis Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, spune că ,,apa și săpunul” sunt prima minune de care trebuie să țină cont orice persoană.

„Am intrat în Postul mare și-l trăim cu credință, dar și cu rațiune. Cu evlavie, dar și cu bun-simț. Credința, mersul la liturghie, spovada nu sunt interzise, dimpotrivă, dar astea înseamnă, în contextul actual, că avem nevoie de măsuri sporite de igienă.

Prima minune care este la îndemâna noastră este apa și săpunul, spălatul des pe mâini. Le putem face noi, acasă. Și prudență în a-i atinge pe ceilalți. De aceea, la Sfânta Liturghie, la momentul pe care îl avem înainte de Sfânta Împărtășanie, când le spunem oamenilor să dăruiască pacea și să-și dea mâna unul cu altul, îl evităm în această perioadă. Când strănutăm, să ne acoperim fața, să nu ne atingem fața înainte să ne spălăm pe mâini. Măsuri de bun simț. Credința nu le împiedică, dimpotrivă”, a spus Francisc Doboș într-o intervenție în direct la https://www.digi24.ro/.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
8°C
Vânt: 4 km/h VSV