Prima primărie care vrea să desfiinţeze Poliţia Locală. Primarul: „Nu-şi merită salariile. Cheltuieli enorme pentru o muncă de nimic”

Nu toţi primarii sunt mulţumiţi de angajaţii instituţiei. Unul dintre aceştia este primarul oraşului Orşova, judeţul Mehedinşi, care vrea să renunţe la Poliţia Locală, considerând că poliţiştii locali sunt ineficienţi şi costisitori.

Marius Stoica, primarul Orsovei, e nemultumit ca politistii locali nu dau amenzi celor care mananca seminte si murdaresc parcurile din oras, in timp ce la primarie ar veni amenzi, pe numele orsovenilor, date de politistii locali din alte orase.

„Am cheltuieli de la bugetul local, cu Politia Locala, care ajung la 6 miliarde lei vechi. O cheltuiala cat se poate de enorma pentru o munca de nimic”.

Stoica spune ca politistii locali nu-si merita salariile, care pornesc de la 3.000 de lei si depasesc 6.000 de lei.

„Am in fata un stat de plata, din luna decembrie, si va pot spune ca un politist local care a lucrat 20 de zile, adica 160 de ore, are un salariu de 3.340 de lei, cu norma de hrana de 740 lei pe luna. Seful de Serviciu, care nu a lucrat toata luna decembrie, a luat in mana 6290 lei. Si norma de hrana. (…) N-am vazut o amenda data pentru mancat de seminte, pentru coji, si se mananca foarte mult in parcuri.

Imi vin amenzi de la Politia Locala din Severin, de la Politia Locala din Timisoara, pentru orsoveni care merg prin orasele acelea si sunt amendati ca ori consuma in parc alcool, ori mananca seminte pe acolo. Cert e ca politistii locali din acele localitati si-au facut treaba. Eu n-am vazut un politist local la Orsova sa fi dat vreo amenda pentru asa ceva. Sunt foarte nemultumit. Cu o cheltuiala ca asta, cu o suma asa mare de bani puteam sa fac multe alte lucruri pentru comunitatea pe care o pastoresc. Banii astia nu si-i merita Politia Locala”, spune Marius Stoica, primarul Orsovei.

Potrivit lui Stoica, 600.000 de lei se duc anual pe salarii, norma de hrana si uniformele politistilor locali: „O cheltuiala cat se poate de enorma pentru o munca de nimic”, spune edilul din Orsova, citat de Mediafax.

Decizia in privinta politistilor localei va fi luata in Consiliul Local Orsova din luna ianuarie, cand va fi stabilita organigrama Primariei pe anul 2020.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin