ACTUALITATE, LIFESTYLE

Prima ţară din Europa care declară oficial că epidemia de coronavirus s-a sfârșit

Slovenia este prima ţară din Europa care declară că epidemia de coronavirus este oficial încheiată. Slovenia declară oficial că epidemia de coronavirus s-a sfârșit.

Guvernul a confirmat vineri, într-un comunicat, că epidemia de COVID-19 s-a sfârşit după ce Institutul de Sănătate Publică a specificat că toţi indicatorii arată o scădere a răspândirii virusului în rândul populaţiei.

Rata de sub 1 înseamnă că o persoană infectată răspândeşte mai departe la mai puţin de un om.

Joi, premierul Janez Jansa a spus în Parlament că țara balcanică „are cea mai bună imagine epidemiologică din Europa”.

Totuşi în ciuda faptului că epidemia s-a încheiat anumite măsuri rămân obligatorii, în așteptarea unei revizuiri la 31 mai. Purtarea măştii, testările şi interzicerea adunărilor publice rămân active.

Slovenii care au simptome de COVID-19 sau care declară că s-au testat pozitiv pentru virus trebuie să contacteze imediat personalul medical. Totodată, cetățenilor străini care sunt depistați cu coronavirus nu li se permite trecerea frontierei.

Slovenia, care are o populație de puțin peste 2 milioane de oameni, împarte frontierele cu Italia, Austria, Ungaria și Croația. Până în prezent, țara are un total de 1.465 de infecții confirmate și 103 decese.