redeschidere restaurante cafenele ţară europeană
DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Prima ţară din Vest care deschide industria ospitalităţii: Restaurantele, cafenelele şi magazinele se redeschid. Toată ţara revine la viaţă

Restaurantele, cafenelele şi magazinele s-au redeschis în Elveţia, luni dimineaţă, întrucât autorităţile au relaxat unele dintre cele mai dure măsuri aplicate la nivel social în urmă cu două luni pentru a opri răspândirea virusului, potrivit FT.

În acelaşi timp, muzeele se redeschid, iar activitatea şcolară este reluată parţial în Elveţia.

Elveţia este prima ţară din vestul Europei care permite industriei ospitalităţii să se redeschidă. Austria este următoarea ţară care ia această măsură şi va permite restaurantelor şi cafenelelor să se redeschidă, începând de vineri.

Guvernul elveţian resimte presiunea publică în ultimele săptămâni, întrucât mai multe grupuri de lobby şi mai mulţi reprezentanţi ai guvernelor regionale sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte criza economică generată de criza medicală.

Businessurile care îşi redeschid uşile astăzi trebuie să ţină cont de o serie de măsuri de siguranţă impuse de autorităţile locale.

Astfel, restaruantele, barurile şi cafenelele nu pot aşeza mai mult de 4 persoane la o masă, cu o distanţă de cel puţin 2 metri între mese.