DIN TRANSILVANIA

Primar ales la 23 de ani care și-a scos comuna din Evul Mediu

Distribuire articol:

Un tânăr primar (ales la 23 de ani) din România a uimit o țară întreagă, pentru ceea ce a făcut! Și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini. Alin Nica este primarul comunei Dudeştii Noi şi a reuşit să transforme comunitatea, prin proiecte bine realizate şi prin aducerea unor firme care au creat locuri de muncă.

Fotografia postată de Primăria Comunei Dudeştii Noi.

Oamenii au vrut o schimbare şi au ales un tânăr ieŞit de pe băncile facultăţii.

„La 23 de ani am fost cel mai tanar primar din tara. Am avut poate energia si nebunia tinereasca de a ma baga cu capul inainte in ceva ce era extrem de dificil de realizat, sa iei o comuna de la zero, sa nu ai angajati, sediu si nici macar scaun unde sa stai.”, spune primarul.

Fotografia postată de Primăria Comunei Dudeştii Noi.

Primarul Alin Nica spune că astăzi, doar o expoziţie cu fotografii mai aminteşte de peisajele de tristă amintire, din comună. Drumurile principale au fost între timp asfaltate cu bani europeni, iar localnicii nu mai sunt rupţi de civilizaţie.

Fotografia postată de Primăria Comunei Dudeştii Noi.Fotografia postată de Primăria Comunei Dudeştii Noi.

Au venit şi investitori. Ming Chen ajuns din China în Romania, în urmă cu 20 de ani, iar de 4 ani s-a stabilit la Dudeştii Noi, unde se produce ţiglă metalică. „Toti suntem stabiliti aici, toata familia, si avem si nepoti”, spune Chen.

Principalul angajator în comună e o mare fabrică de mobilă. Patronii au atras două milioane de euro, bani europeni şi îşi extind afacerea. „Pentru oamenii de aici din zona sunt create aproape 1000 de locuri de munca.”, declara Marius Raia, directorul general al firmei de mobilă.

Fotografia postată de Primăria Comunei Dudeştii Noi.

Alin Nica a cochetat şi cu muzica. Are un videoclip în palmares, a concurat şi la selecţiile pentru Eurovision şi a participat şi la „Vocea Romaniei”.


Distribuire articol: