POLITICĂ

Primar PSD: Iohannis nu-i numește pe Vasilescu și Drăghici în Guvern pentru că „nu este ortodox”

Președintele Klaus Iohannis refuză să-i numească în funcția de ministru pe Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici pentru că nu este „un conducător ortodox”, spre deosebire de cei doi membri PSD,. Afirmaţia aparţine primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

„Din nefericire, în 2018, când ar fi trebuit să serbăm Centenarul Marii Uniri, în loc să fim marcaţi de o unitate şi o solidaritate, aşa cum ar fi în orice popor civilizat, am fost marcaţi numai de momente de dezbinare şi parcă mai mult ca oricând mulţi cetăţeni rău intenţionaţi din afara ţării şi din interiorul ţării, pornind de la cel mai înalt nivel al conducerii acestei ţări, au încercat doar să ne dezbine. Iată că suntem într-o situaţie total neplăcută, să ajungem să avem o guvernare ciuntită şi nici în acest moment să nu avem în două ministere extrem de importante miniştri pe post din considerente mai puţin ortodoxe. Pentru că nu avem un ortodox care să ne conducă, deşi suntem un popor ortodox”, a declarat Cristi Misăilă, potrivit Realitatea de Vrancea.

Primarul din Focșani nu este la prima declarație halucinantă. Anul trecut, el a susținut că românii din Diaspora se întorc în țară pentru că PSD a crescut nivelul de trai.