DIN TRANSILVANIA

Primăria Alba Iulia încheie un acord de parteneriat pe 10 ani cu Apele Române

Primăria Alba Iulia încheie un acord de parteneriat cu Administrația Națională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement și debarcader pe malul râului Mureș, la Partoș. Colaborarea este propusă și pentru obținerea ultimelor avize pentru proiect și a intrat la aprobare în ședința Consiliului Local de joi, 27 februarie.

Investiția este bugetată local în trimestrul I, cu o valoare de 368.300 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 407.159 lei. Durata de execuție este de 12 luni.

”În scopul realizării de către Municipiul Alba Iulia a lucrărilor de amenajare a zonei de agrement, a debarcaderului și a altor lucrări specifice în zona râului Mureș, și de obținere a ultimelor avize necesare derulării investiției, se propune încheierea prezentului acord de parteneriat. Obiectivul în reprezintă colaborarea dintre  AN Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Mureș și Municipiul Alba Iulia în vederea asigurării cu operativitate a cadrului necesar implementării proiectului. Acordul de parteneriat va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani”, se arată în documentația proiectului de hotărâre CL.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în martie 2019 de Consiliul Local, apoi proiectul a fost depus pentru finanțare prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a Asociației FLAG din Bazinul Mureșului, Secașelor și afluenților acestora. În iulie 2019, cererea de finanțare a fost aprobată, iar în octombrie 2019 a fost semnat contractul.

Bugetul total al proiectului este de 407.159,01 lei (inclusiv TVA), iar 15.232 lei reprezintă cheltuieli din bugetul local.

Zona de agrement și debarcader va fi amenajată la ieşire din Alba Iulia (Partoș) spre Sebeş, lângă podul rutier, unde în fiecare an, în luna august, este organizată competiția de vâslit canotci Rowmania, inițiată de Ivan Patzaichin.

sursa: alba24.ro

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
9°C
Vânt: 4 km/h S