DIN TRANSILVANIA

Primăria Bistrița: PNL a amplasat ilegal banerele în municipiu

Ca urmare a diverselor luări de poziţie cu privire la amplasarea unor bannere electorale fără a parcurge toate etapele prevăzute de legislaţia în vigoare, facem următoarele precizări:

Urmare a cererii Uniunea Salvaţi România – Filiala municipiului Bistriţa, a fost eliberat Certificatul de Urbanism nr.1066 / 20.07.2020 în scopul amplasării a 65 bannere pe stâlpii electrici situaţi pe domeniul public al municipiului Bistriţa. Conform prevederilor legale şi a Certificatului de Urbanism bannerele pot fi amplasate cu acordul deţinătorilor stâlpilor electrici.

Pentru stâlpii aflaţi în administrarea Primăriei municipiului Bistriţa, 35 de locaţii, USR (Asocierea PNL, USR, PLUS) nu a solicitat permisiunea deţinătorului (Municipiul Bistriţa) şi a amplasat bannerele – deci nelegal.

În 25.08.2020 ora 08.52, în urma somaţiei transmisă a fost achitată diferenţa de 1500 lei şi a fost eliberată Autorizaţia de folosire temporară pentru cele 12 locaţii utilizate pentru amplasarea bannerelor cu caracter electoral, pentru perioada 14.08. – 27.08.2020.

Primarul municipiului Bistriţa

Ovidiu Teodor Creţu