DIN TRANSILVANIA

Primăria Oradea intră în reabilitare

Clădirea Primăriei Oradea, monument istoric reprezentativ pentru zestrea arhitecturală a orașului, va intra în reabilitare. Contractul de execuţie a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecute. Ne propunem ca în 20 august să predăm amplasamentul constructorului, urmând ca până la finalul lunii august să demareze lucrările.

Primăria urmează să aibă o dublă destinaţie: una turistică de tip muzeu, partea din față putând fi vizitată, iar parterul și partea din spate a clădirii (sala ghişeelor) își va menține actuala destinație. Intenţionăm, printre altele, să readucem la forma inițială sala de consiliu ,,Traian Moșoiu”, precum şi partea centrală a acoperișului clădirii. Conceptul pe care îl urmărim este ca primăria, în afară de a fi unul din punctele importante de rezolvare a problemelor orădenilor, alături de celelalte servicii comunitare, să fie și un punct de destinație turistică, de tip muzeu, dar și de evenimente, căsătorii etc.

Lucrările vor fi executate de firma SC Euras SRL din Satu Mare. Termenul de execuție este de 18 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea contractului de lucrări este de 14.842.272,29 lei (fără TVA).