DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Primăria Sibiu investeşte peste 10 mil. euro în modernizarea cartierului Ştrand

Primăria Sibiu a demarat un program de investiţii de aproximativ 49 mil. lei (10,3 mil. euro), finanţat din bugetul local, pentru reparaţii capitale pe străzile din cartierul Ştrand, în perimetrul delimintat de străzile Vasile Cârlova-Maramureşului-Profesor Aurel Popa-Dimitrie Cantemir-Ştrandului.

În ședința ordinară a Consiliului Local Sibiu din data de 27 iunie a fost aprobată actualizarea indicatorilor tehnici și economici pentru proiectul care prevede reparații capitale pe străzile din cartierul Ștrand, în perimetrul delimintat de străzile Vasile Cârlova – Maramureșului – Profesor Aurel Popa – Dimitrie Cantemir – Ștrandului. Până  în prezent s-a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, urmând contractarea lucrărilor propriu-zise.

Investiția în valoare de 48,7 milioane lei, finanțată din bugetul local, va cuprinde următoarele tipuri de lucrări pe străzile din perimetrul amintit:
• Modernizarea  carosabilului, a trotuarelor și a spațiilor de parcare
• Amenajarea rețelei subterane pe o lungime de 8 km pentru coborârea cablurilor de telecomunicații
• Modernizarea rețelei de iluminat public prin amenajarea unei rețele subterane de alimentare în lungime de 9,2 km și înlocuirea stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat, acolo unde este necesar, cu corpuri de iluminat eco cu LED. Reamintim că în zona cuprinsă între Ștrandului – Gorjului – Doljului – Maramureșului – Vasile Cârlova iluminatul public a fost deja modernizat, prin lucrări finalizate anul trecut.
• Extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare menajară pe o lungime de aproximativ 700 de metri
• Modernizarea canalizării unitare pe o lungime de aproximativ 1000 de metri.

Dacă procedura de achiziție decurge fără contestații, lucrările de construcție ar putea începe chiar de anul acesta.