DIN TRANSILVANIA

Primăria Târgu-Mureș achiziționează 40 de autobuze noi pentru transportul gratuit al cetățenilor

În efortul de implementare a proiectului multianual de modernizare a serviciului de transport public local din Tîrgu Mureș, echipa Primăriei alături de Consiliul Local au identificat soluții sustenabile, pe termen lung, de achiziție prin licitație publică (înregistrată pe SEAP și programată a avea loc pe data de 4 februarie 2019) a unui număr de 40 de autobuse noi, care se vor adăuga sau vor înlocui cele existente. 

Totodată, după proiecții temeinic fundamentate, s-a ajuns la concluzia că alături de elevi, studenți, persoane protejate conform legii, pensionari, se poate acorda GRATUITATE la transportul public local TUTUROR CETĂȚENILOR cu domiciliul stabil în Tîrgu Mureș, fără nici o alocare bugetară SUPLIMENTARĂ (!), adică, utilizându-se un buget SIMILAR cu cel din anii trecuți.

Prin aceste măsuri:
1) va crește numărul vehiculelor aflate la dispoziția cetățenilor, fapt care va duce la diminuarea disfuncționalităților reclamate pe diverse linii.
2) cetățenii vor avea o mobilitate mult mai mare pe raza orașului, cu un impact benefic asupra bugetului familial.
3) operatorul de transport public local va înregistra o scădere a cheltuielilor de utilizare, exploatare și întreținere a flotei de autobuse.
4) vor fi stimulați proprietarii de autoturisme să folosească transportul public local, fapt ce va duce la scăderea valorilor de trafic și de poluare.

În continuare echipa Primăriei Tîrgu Mureș invită toți cetățenii orașului la dialog pentru a identifica împreună cele mai eficiente soluții pentru dezvoltarea
comunității.

sursa foto și text: Facebook Claudiu Maior