DIN TRANSILVANIA

Primăria Tîrgu Mureș a demarat unicul program național de înot prin care peste 600 de copii au învățat să înoate

Primăria Tîrgu Mureș a demarat și inițiat  program national de înot finanțat de stat prin care, până acum, peste 600 de copii au beneficiat de cursuri gratuite de înot la balonul olimpic din Complexul de Agrement “Mureș”.

Prima serie care a terminat cursul de inițere a fost premiată! Copiii care au fost înscriși în programul „Inițiere în înot” au primit diplome și pachete din partea municipiului Tîrgu Mureș. Claudiu Maior, consilierul primarului a declarat: “Mă bucur că în cele trei luni, sute de copii au învățat noțiunile de bază ale înotului. Micuții cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani au urmat de două ori pe săptămână, timp de trei luni, cursuri de înot. Copiii au fost pe mâna celor mai buni antrenori, asistați fiecare, în condiții de maximă siguranță. Cei care vor să continue sau să facă performanță au ocazia, există personal specializat. Sunt bucuros de faptul că proiectul municipalității, în colaborare cu CSM, a oferit copiilor o asemenea ocazie.”


În cele trei luni cât a durat programul, Primăria Tîrgu Mureș a pus la dispoziția elevilor transport gratuit de la școală la balon și retur. Începând din 14 ianuarie 2019, va începe cursurile de înot a doua serie de copii. Până acum s-au înscris peste 300 de elevi, dar listele sunt încă deschise.
A doua serie va termina cursurile gratuite în luna aprilie 2019.


sursa foto și text: Facebook Municipiul Târgu Mureș