DIN TRANSILVANIA

Primarul Becleanului descoperă de la o zi la alta importanţa unei centuri ocolitoare pentru oraş

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a devenit foarte activ pe tema traficului postând diverse filmuleţe şi imagini cu viitoarea centură a oraşului. După 20 de ani, primarul realizează cât de importantă este o variantă ocolitoare şi nu mai ştie cum să comunice şi să arate implicarea lui în acest viitor proiect. Asta înseamnă să nu ştii administraţie, să nu ai viziune, să nu anticipezi viitorul. Asta înseamnă să nu te pricepi. Cinci mandate, bistriţenilor şi nu numai, li s-a inoculat ideea că primarul Becleanului e mare şi tare. În fapt vedem neputinţa şi o lipsă totală de viziune în a construi o comunitate smart. Grandomania e cuvântul care exprimă foarte bine ce se întâmplă în oraşul de pe Someş, de la amplasarea celui mare steag până la construcţia unei primării cu multe spaţii goale. Ca să nu mai vorbim de distrugerea centrului prin construcţiile şi betonarea în proporţie de peste 70% a parcului, care odinioară era foarte şic, aşa cum astăzi e cel din Cluj-Napoca. Dar clujenii sunt ceva mai deştepţi şi ştiu pe ce să dea bani.

Într-o postare pe pagina de facebook, primarul spune:

“Șansă nesperată pentru orașul nostru: este foarte posibil să găsim o finanțare externă pentru proiectul drumului ocolitor cu viaduct care va face legătura dintre DN17 și DN17D, drum care va ajuta enorm la decongestionarea traficului din oraș.

Oportunitatea finanțării ar veni chiar de la Compania Națională de Autostrăzi si Infrastructură Rutieră (CNAIR) care ar putea să ne deconteze banii cheltuiți cu studiul de fezabilitate în baza unui protocol existent la nivel național printr-o Hotărâre de Guvern, în care sunt incluse toate administrațiile locale din Master Planul General de Transporturi a României, printre care și Becleanul.

(…)Exact așa au făcut și administrațiile de la Cluj, de exemplu. Practic, nu vom fi nevoiți să îndatorăm orașul pentru această lucrare masivă.

Cred că nimic nu este întâmplator și cu siguranță că nu aflam de toate acestea dacă nu ne asumam de la bun început realizarea acestui proiect important pentru Beclean.

Am încrederea că toți consilierii locali vor fi de acord cu această oportunitate care ne va ajuta enorm de mult.

Am adăugat la primul comentariu o variantă de viaduct, asemănător cu cel ce va fi construit la Beclean. Mai jos, vedeți varianta 3D”.

Mare descoperire, domnule primar. Suntem impresionaţi. Păi n-a fost Ioan Rus de la Cluj, mare ministru PSD? N-a avut Dragnea toţi banii pe mână la Ministerul Dezvoltării? Ca să nu mai vorbim câţi are acum. Nu a fost mereu Victor Ponta “prietenul meu”? Astăzi realizaţi că Becleanul are nevoie de centură? Şi noi ce vină avem că oraşul pe care încă îl administraţi este mai aglomerat decât Braşovul, Sibiul, Târgu Mureş sau Oradea? Ştiaţi că Braşovul, cu 300 000 de locuitori, se traversează mult mai repede decât un oraş cu 9 000 de locuitori?

Chiar ne-am lămurit. Aţi avut mare noroc că v-a luat oraşul Dej, alături de Cojocna în acel proiect de modernizare a turismului balnear în anul 2005 şi s-a realizat acel proiect, altfel oraşul era şi mai trist.

Ar fi cazul să lăsaţi autolaudele, să lăsaţi excursiile de Centenar în străinătate şi fiţi un pic mai smerit, că nu vă strică la nimic. Iar despre centură om mai vedea, fiindcă avem un bun exemplu la Bistriţa. Prietenul dumneavoastră de zece ani tot face centură, încercând să lege două mari obiective, Parcul Industrial Gol şi Neverland. Sperăm să nu “reuşiţi” ca el. În rest, mult succes.

notabn.ro

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
2°C
Vânt: 4 km/h ENE