POLITICĂ

Primarul comunei Rebra a fost reconfirmat în funcție după ce în primul tur a fost la egalitate de voturi cu candidatul PNL

Primarul comunei Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud, Ştefan Danci, a câştigat, duminică, un nou mandat, după organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale, potrivit datelor parţiale publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

Prezenţa la urne a fost de 60,48%, mai mare faţă de primul tur al alegerilor locale, în comuna Rebra votând cu circa 260 de persoane mai multe decât pe 27 septembrie.

Din cele 1.269 de voturi valabil exprimate, Ştefan Danci, candidatul “Alianţei pentru Rebra” (PSD-ALDE-Pro România) a obţinut 743 de voturi (58,55%), în timp ce contracandidatul său de la PNL, Daniel Năstuţă, a fost votat de 526 de persoane.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan: Felicitări, Ștefan Danci, primarul reales al comunei Rebra!
Locuitorii comunei au ales bine, deoarece ești un om de cuvânt, iar împreună continuăm munca, ducând toate proiectele ce dezvoltă comunitatea la îndeplinire.

În primul tur, cei doi candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi, 423.

În ceea ce priveşte Consiliul Local Rebra, în urma alegerilor locale din 27 septembrie, PNL a obţinut cinci mandate din totalul de nouă, “Alianţa pentru Rebra” – trei, iar PMP – un mandat.