DIN TRANSILVANIA

Primarul Emil Boc s-a întâlnit cu delegația oficială din orașul partener Ningbo, Republica Populară China

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc,  a primit miercuri, 28 noiembrie 2018, vizita delegației oficiale din orașul partener Ningbo, R.P. China.

Subiectele discutate în cadrul întâlnirii au vizat întărirea relației dintre Cluj-Napoca și Ningbo și continuarea consolidării diverselor forme de schimburi și cooperări. Domeniile cercetării și dezvoltării, transferului de tehnologie, incubării inovative a afacerilor și a manufacturii avansate au fost de interes în cadrul întâlnirii. De asemenea, discuțiile au vizat domeniile cultură, educație și altele, pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților noastre.

În acest cadru, împreună cu liderul delegației chineze, dl Zheng Shanjie – Secretar adjunct al Comitetului CPC Ningbo, primarul Clujului a semnat Memorandumul de înțelegere pentru consolidarea parteneriatului între orașele noastre, “16+1”.

Pe durata șederii la Cluj-Napoca, delegația chineză a avut șansa de a se întâlni și cu alți parteneri locali, pentru a discuta posibilități concrete de prezențe la târguri dedicate importului și exportului, schimburi academice de studenți și profesori și potențiale investiții în diverse domenii.