Primarul Emil Boc susţine transportul electric pe străzile din Bruxelles

Primarul Emil Boc susține transportul nepoluant. Primăria a cumpărat autobuze electrice, cumpără tramvaie noi. El a încercat chiar o trotinetă electrică la Bruxelles.
Emil Boc, a fost prezent joi şi vineri la şedinţa de plen a Comitetului European al Regiunilor, unde a susţinut că “trebuie să investim mai mult în ceea ce ne face mai europeni: tineret, cultură şi coeziune”.

 Zilele trecute Emil Boc a fost prezent și în Polonia, Emil Boc la Congresul European al Administratiilor locale. Emil Boc: „Modelul de succes al Clujului in materie de inovare si smart city prezentat la Congresul European al Administratiilor locale, Cracovia, 2019 La invitatia organizatorilor Congresului European al Administratiilor locale, am avut placerea sa prezint “povestea” de succes a Clujului in materie de inovare si smart city. Am subliniat dimensiunea universitara a orasului nostru, calitatea resursei umane, preocuparea constanta pentru cresterea calitatii vietii, existenta clusterelor si a unui ecosistem (nu egosistem!) al inovarii, politica de promovare a cladirilor verzi, recunoasterea internationala a Clujului ca hub al inovarii (inclusiv prin organizarea de evenimente relevante la nivel european in acest domeniu), folosirea tehnologiei ca un instrument in vederea cresterii calitatii vietii cetatenilor si a simplificarii birocratiei, accentul pe inteligenta artificiala, blockchain, IoT, trecerea de la “made in Cluj” la “invented in Cluj”, procesul de bugetare participativa, accentul pe “mobilitatea verde” (inclusiv autobuzele electrice), precum si mediul cultural vibrant, ca principale ingrediente ale succesului Clujului in materie de inovare”. Sursa: clujcapitala.ro

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.