Primarul Ovidiu Crețu și-a prezentat proiectele. Majoritatea se vor realiza după 2020

Primarul municipiului Bistriţa anunță că municipalitatea va beneficia de finanțări nerambursabile de peste 32,714 milioane euro.
„Proiectele sunt în implementare, adică am semnat contractul de finanţarea cu Autoritatea de Management. Avem îmbunătăţirea eficienţei energetice la alte 23 blocuri de locuinţe, cu o valoare de 4,382 milioane euro. Proiectele sunt depuse la ADR Nord-Vest şi sunt în perioada de evaluare. Nu ar trebuie să avem probleme să semnăm contractul de finanţare”, a precizat Ovidiu Creţu.
Principalele proiecte sunt Restaurarea Bisericii Evanghelice-3,271 milioane euro, Centrul de zi pentru persoane vârstnice-650.000 euro, Reabilitarea celor trei şcoli gimnaziale – Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” şi Şcoala Gimnazială nr. 1 – cu o valoare totală de peste 12 milioane euro.

Alte proiecte sunt date ca sigure pentru finanțare.
„Pentru unele dintre ele gradul de certitudine este de 99,99%. De exemplu, este proiectul de amenajare piste de biciclişti în municipiul Bistriţa – etapa I, în valoare de 4,1 milioane euro, Linia Verde de transport de 10,5 milioane euro şi Centrul Intermodal de Transport Public de 9,2 milioane euro. Sunt proiecte sigure, pentru că pe Axa 4 avem alocate 23 milioane euro, din care 19 milioane sunt pe Transport, banii municipiului Bistriţa, pe care nu poate să-i ia altcineva”, a adăugat primarul.

De asemenea, Primăria Bistriţa va depune proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public în valoare de 5 milioane euro şi un proiect pentru incubatorul de afaceri.

Ținând cont și de experiența implementării proiectelor din exercițiul financiar care tocmai s-a încheiat se poate spune că majoritatea obiectivelor se vor realiza după 2020.

foto primariabistrita.ro, semnare contract reabilitare blocuri de locuințe

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.