Primarul PSD din Tecuci a inaugurat o scară de incendiu cu pâine, sare şi panglică

Fotografiile cu momentul în care primarul PSD din Tecuci inaugurează cu mare fast ieşirea de urgenţă (scara de incendiu) de la o grădiniţă din oraş au devenit virale pe internet după ce edilul a prezentat modesta lucrare, în valoare de 13.000 de euro, ca fiind o mare realizare, de fapt cea mai importantă din cei doi ani de mandat ai lui.
Primarul municipiului Tecuci, Cătălin Constantin Hurdubae (PSD), a depăşit orice aşteptări. După doi ani de mandat în care s-a remarcat mai ales prin politizarea agresivă a posturilor publice (având nenumărate procese pierdute cu angajaţii destituiţi), Hurdubae a făcut un adevărat spectacol la inaugurarea singurei investiţii realizată în mandatul său în oraş: o scară de incendiu la o grădiniţă. Evenimentul a avut loc în luna iunie la Grădiniţa „Prichindel” din Tecuci, edilul – însoţit de aproape toţi şefii din administraţia locală şi de un numeros grup de susţinători – fiind primit cu pâine şi sare de către angajaţii unităţii de învăţământ. Apoi a fost tăiată panglica la investiţie (dar la o altă uşă decât cea a scării tocmai construite, motivul fiind că aceasta se afla într-o zonă mai îngustă, care ar fi restrâns amploarea festivităţii), iar Cătălin Hurdubae şi alţi câţiva aleşi locali de la PSD au rostit în faţa copilaşilor discursuri pline de laude la adresa prestaţii administrative a primăriei oraşului.
În esenţă, investiţia de 60.000 de lei (aproximativ 13.000 de euro) este o banală ieşire de urgenţă construită în prelungirea unei clădiri cu parter şi un etaj. De altfel, nici măcar nu a fost ridicată la iniţiativa municipalităţii, fiind urmarea unui control al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care concluziona că, în lipsa unei scări exterioare (şi nu interioare, cum s-a făcut) care să fie folosită ca ieşire de urgenţă, grădiniţa îşi va pierde autorizaţia de funcţionare şi va fi închisă.
Anexa are o amprentă la sol de circa zece metri pătraţi (20 de metri pătraţi suprafaţa totală construită), având un cost mediu de 3.000 de lei (650 euro) pe metrul pătrat. Destul de scump, dacă socotim că de regulă în zilele noastre se contruieşte cam cu 350-400 de euro pe metrul pătrat, incluzând aici şi utilităţi (apă, canalizare etc) de care scara de incendiu nu beneficiază. Un alt aspect important este că scara are uşi de acces din PVC (care se„sudează” în caz de incendii), material interzis în mod expres la realizarea ieşirilor de urgenţă.
În cei doi ani de mandat, social-democratul Cătălin Hurdubae (care înainte de a deveni primar a fost agent de asigurări) a stârnit numeroase controverse prin faptul că a amânat investiţiile pentru a se ocupa de destituirea mai multor angajaţi ai primăriei şi ai instituţiilor subordonate, pentru a-i înlocui cu membri ai PSD. În majoritatea cazurilor, instituţia a fost dată în judecată de cei destituiţi, care au şi câştigat procesele.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.