DIN TRANSILVANIA

Primarul Timişoarei “Îi punem la muncă pe asistaţii social. Nu încurajăm lenea, nemunca şi parazitismul”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat vineri că toate persoanele asistate social ce sunt apte de muncă vor fi trimise să lucreze la societatea Horticultura, subordonată primăriei, întrucât acolo este nevoie de forţă de lucru.

“Dorim să-i punem la muncă pe asistaţii social. Eu am promovat întotdeauna atitudinea sănătoasă în societate, de a nu încuraja lenea, nemunca şi parazitismul. E nevoie de forţă de muncă, iar a munci nu este o ruşine. Trebuie să cultivăm această idee în societate, că ruşinos este când stai cu mâna întinsă şi eşti apt. S-a încurajat nemunca în România pentru voturi”, a spus Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a subliniat că urmare a politicii sănătoase pe care a promovat-o administraţia locală, în Timişoara sunt doar 243 de persoane ce primesc ajutor social, din care 201 au dovezi medicale care arată că nu pot munci, restul de 42 de asistaţi social fiind apţi de muncă.

“Cei 42 de asistaţi nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă. Vrem să-i folosim pe aceştia acolo unde este cel mai important în momentul de faţă pentru oraş, la SC Horticultura alături de angajaţii cu contract de muncă. (…) Legea permite acest lucru”, a adăugat primarul.

 

Foto: obiectiv.info