POLITICĂ

Primarul unei localităţi din România renunţă la zilele comunei pentru construirea unui centru medical

Primarul comunei Bălăneşti, judeţul Gorj, Ovidiu Pungan, a luat decizia de a anula ediţia din acest an a „Zilelor Comunei” şi a anunţat că banii destinaţi manifestărilor vor fi folosiţi pentru construirea un centru medical, transmite corespondentul MEDIAFAX. El a precizat că nu sunt suficienți bani la bugetul local, iar cei 70 000 lei vor utilizați pentru construcția centrului medical.

Primarul speră că centrul medical va fi finalizat până la sfârşitul anului. În comună sunt doi medici.

„Am considerat că prioritară este sănătatea şi după aceea distracţia. Îmi pare rău ca nu pot să mai organizez un asemenea eveniment, dar am luat această decizie. Consider că în urma investiţiei care se va face va rămâne ceva în urmă pentru comunitate, va fi de bun augur pentru cetăţenii din localitate care vor veni la medicul de familie, pentru a face o consultaţie sau să îşi ia tratamentul”, a mai spus primarul, conform sursei citate.

Lucrările vor începe peste două săptămâni.

„Funcţionează în prezent un cabinet medical, dar dorim să facem unul la standarde europene, ceea ce este necesar pentru cetăţeni în acest secol. Sunt doi medici pe raza localităţii, sunt foarte bine poziţionaţi, unul în centrul localităţii şi unul în satul Glodeni, dar este necesară această investiţie. Pe lângă reabilitarea acestei clădiri unde va funcţiona cabinetul medical, intenţia este de a aduce şi o farmacie în localitate, deoarece la ora actuală pe raza comunei nu funcţionează nicio farmacie. I-am aduce pe ambii medici într-un singur loc şi ar fi şi o farmacie. Este un sediu al fostei primării. Eu consider că am luat o decizie înţeleaptă”, a mai declarat Ovidiu Pungan.