ECONOMIC

30 de sortimente de brânzeturi, carne de porc Mangaliţa şi vinuri din zonă în primul magazin „Unirea“

Magazinul „Brânzărie“ a fost deschis pe 7 octombrie în oraşul Sibiu, pe Strada Turnului numărul 19, lângă Piaţa Cibin. Spaţiul este închiriat de reprezentanţii Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea“.

Şase producători care rea­lizează brân­zeturi, carne de porc Man­galiţa şi vinuri din zona Sibiului, şi-au aşezat ieri, 7 octombrie, pre­paratele pe rafturile magazinului „Brân­zărie“, primul punct de desfacere pentru produsele agroalimentare româneşti al Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea“, o companie cu capital integral de stat, po­trivit informaţiilor de la Ministerul Agriculturii.

Printre primii cumpărători și vizitatori ai magazinului cu specific sibian au fost ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Turismului, Bogdan Trif și prefectul Sibiului, Maria Minea. Petre Daea a afirmat că produsele vândute de producătorii din Sibiu ”au în miezul lor multă strădanie și mult suflet”.
Întrebat de preferințele personale, ministrul a răspuns: “Prefer tot ce face românul! Totul e deosebit! În Sibiu sunt producători buni!”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, interior
”Este extrem de important pentru agricultura românească, producători și consumatori să facem acea verigă care asigură preluarea produselor de la fermieri, aducerea lor în magazine bine puse la punct, controlate și prezentate consumatorilor. Aici urmărim câștigul pe de-o parte al producătorului și al consumatorului. Statul a intervenit cu această verigă. Producătorii s-au organizat rapid și am putut realiza acest magazin micuț, dar el este suficient de expresiv, suficient de valoros pentru oamenii care au adus produsele aici ca să le valorifice”.

El a mai adăugat că în zilele următoare vor fi deschise magazine la București, Craiova, Slatina, Pitești și Teleorman.