Primul oraș din România care a introdus autobuze pentru elevi. FOTO

Traficul în marile orașe ale României s-a blocat dimineața odată cu începerea școlii. Primăria Cluj încearcă o soluție nouă cu impact dublu. Reducerea numărului de mașini în trafic și o creștere a siguranței pentru toți copiii care merg la școalăprin introducerea de autobuze școlare pentru elevi. Părinții îi pot însoți pe copii, iar în fiecare autobuz este un polițist local.

Fotografia postată de Emil Boc.

Fotografia postată de Emil Boc.

Fotografia postată de Emil Boc.

În fiecare dintre cele cinci autobuze şcolare este un poliţist local şi un reprezentant al companiei de transport.

Fotografia postată de Emil Boc.

Deocamdată, programul este destinat doar copiilor din clasele 0 şi până în a IV de la două licee din centrul oraşului.

Fotografia postată de Emil Boc.

Toate informaţiile adunate de la părinţi vor contribui pentru îmbunătăţirea proiectului. Autorităţile locale vor, ca în timp, să mărească numărul de şcoli, dar şi autobuze implicate în acest proiect.

Fotografia postată de Emil Boc.

Primarul Emil Boc: „Elevii clujeni au început să meargă la școală cu autobuzele școlare dedicate!
Astăzi a demarat proiectul-pilot “Autobuze/ microbuze cu circuit închis pentru elevii din clasele primare”, dedicat copiilor din clasele 0 – IV. Primăria Cluj-Napoca, în urma inițiativei depusă online și votată de clujeni în cadrul proiectului Bugetare participativă 2017, a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Fotografia postată de Emil Boc.

Recommended For You

1 Comment

  1. Sper să facă și domnul Toma acest lucru la Buzău. Este un lucru f. important, mai ales pentru elevii care au cursuri după amiază, până la 19,30 și trebuie să ajungă la autogara de sud până la 19,45. Iar acum, ca să fiu subiectivă, mă refer la elevii Colegiului Național Mihai Eminescu, care vor fi mutați la Costin Nenițescu. Haideți să recunoaștem, este ceva distantă pănă la autogara de sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.