DIN TRANSILVANIA

Primul tractor agricol 100% românesc va fi lansat în această toamnă de compania IRUM Reghin

Compania IRUM Reghin, județul Mureș, se pregătește să întâmpine Centenarul Unirii prin lansarea primului tractor agricol 100% românesc, potrivit declarației directorului general, Mircea Eugen, citat de Ziarul Financiar: „Anul Centenarului este un bun moment să oferim o soluţie integral românească, într-o categorie de piaţă unde nu mai avem soluţii de mai bine de 15 ani. În toamna acestui an pregătim lansarea oficială a primului tractor agricol 100% românesc, marca IRUM“.

Fotografia postată de IRUM.

Potrivit sursei citate, a realizat în primul semestru din 2018 o creştere a afacerilor cu 40% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că va încheia anul în curs cu afaceri mai mari cu 20% faţă de 2017. Anul trecut, compania a avut un business de 93,6 mil. lei (20,5 mil. euro).

În acest an, compania IRUM Reghin împlinește 65 de ani de la înființare, fiind fondată în 1953, inițial ca și companie de stat, din anul 1999 ca și companie cu capital complet privat. Specializată în construcţii de maşini și utilaje, IRUM este un furnizor important pentru o gamă largă de utilaje forestiere, la care a adăugat în anul 2010 și producția de utilaje agricole. În anul 2015, compania a inaugurat singurul Centru de Cercetare și Dezvoltare a utilajelor agricole și forestiere cu capital românesc din țară, locul unde se formează și lucrează peste 40 de ingineri specialiști.

Fotografia postată de IRUM.

foto: IRUM Reghin