LIFESTYLE

Prințul Charles alături de români la o slujbă ortodoxă din Londra

ASR Printul de Wales a participat joi la o slujba ortodoxa la Londra alaturi de cateva sute de romani ce traiesc si muncesc in Marea Britanie. Printre ei s-au aflat medici, profesori, muncitori in constructii, artisti si reprezentanti ai societatii civile.

Dupa finalizarea slujbei, Printul de Wales a aprins o lumanare si apoi s-a dus in mijlocul enoriasilor intrebandu-i de cat timp locuiesc in Marea Britanie, unde lucreaza si ce relatie au pastrat cu Romania.

Slujba a fost oficiata de mai multi preoti ortodocsi de la Parohia SF Gheorghe in prezenta Parintelui Mitrolopit Iosif si a mai multor clerici din partea Bisericii Anglicane. Corul Parohiei Ortodoxe Sf Gheorghe a cantat muzică bizantină pe durata serviciului religios.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Ortodoxa din Marea Britanie, Trustul Bisericii Ortodoxe Romane din Regatul Unit si sustinut de Fundatia Printul de Wales.

Cea mai mare parohie orthodoxa de la Londra este gazduita de biserica anglicana St-Dustan-in-the-West incă din 1964, chiar in centrul capitalei britanice. Pe langa rolul de lacas de cult, aceasta biserica este si un centru pentru comunitate cu programe pentru copii si adulti.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 410,000 de cetateni romani traiesc in Marea Britanie.

Fotografie: Andrei Lupu