LIFESTYLE

Prințul Harry și soția lui, Meghan Markle, au renunțat la titlurile regale

Prințul Harry și soția lui, Ducesa Meghan de Sussex, nu vor mai putea folosi titulatura “Alteţa sa regală”, potrivit unui comunicat oficial emis de Palatul Buckingham. “Sussex”, “Mountbatten-Windsor” și “Wales” se numără printre posibilele nume de familie pe care le-ar putea purta cuplul.

Prințul Harry și soția lui, Meghan, nu vor mai folosi titulatura “Alteţa sa regală” și nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a confirmat sâmbătă seară Palatul Buckingham. Decizia a fost transmisă la câteva zile după ce Ducele și Ducesa de Sussex au anunțat și că intenționează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiți pentru renovarea Frogmore Cottage, reședința din Windsor, care va rămâne locuința lor oficială din Marea Britanie. Mai mult, cuplul nu o va mai reprezenta formal pe Regina Elisabeta a II-a începând cu primăvara acestui an.

Deciziile au fost luate după ce Harry și Meghan au anunțat acum mai bine de o săptămână că doresc să renunțe la statutul de membri seniori ai familiei regale a Marii Britanii.

În aceste condiții, ce nume de familie vor purta Ducii de Sussex?

Harry va continua să fie prinţ şi membru al familiei regale a Marii Britanii. Însă el nu va mai putea folosi titulatura de “Alteţa sa regală” pentru că nu mai este membru activ al familiei regale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Ducesa Meghan de Sussex, potrivit site-ului today.com.

Jurnalistul ITV News Royal Chris Ship a clarificat ideea – Ducii de Sussex își păstrează titulatura de “Alteța sa regală”, dar nu vor mai putea să o folosească.

Se pare că cei doi vor fi cunoscuți ca Harry, Duce de Sussex, și Meghan, Ducesă de Sussex, titluri pe care le-au primit de la Regina Elisaba a II-a în ziua în care s-au căsătorit, în 2018.