LIFESTYLE

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a aniversează 72 de ani de căsnicie!

Prințul Philip i-a fost alături Reginei Elisabeta a II-a timp de 72 de ani.

Nunta a avut loc pe 20 noiembrie 1947. Regina avea să fie încoronată cinci ani mai târziu.

Familia regală are patru copii: Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward.

Prințul Philip și Prințesa Elisabeta sunt veri îndepărtați și s-au cunoscut în 1934, la nunta verișoarei lui Philip, Prințesa Marina, cu unchiul Elisabetei, Prințul George. Regina l-a cunoscut când avea doar cinci ani.

Logodna a fost anunțată oficial pe 10 iulie 1947, iar ceremonia a avut loc pe 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey, iar transmisiunea înregistrată și difuzată de radio BBC a fost urmărită de 200 milioane de oameni din întreaga lume.

Ca soț al reginei, Philip și-a susținut soția în îndatoririle de suveran până în 2017, la vârsta de 96 de ani, când și-a anunțat retragerea din viața publică.

Fiind monarh constituțional, regina nu își exprimă opiniile politice în public. Ea are un profund sentiment al datoriei religioase și civice și ia în serios jurământul de la încoronare. Deține rolul oficial de șef al Bisericii Anglicane.

Credința reginei transpare în mesajele anuale de Crăciun difuzate în Commonwealth, cum ar fi cel din anul 2000 când a vorbit despre semnificația teologică a mileniului, cu ocazia aniversării a 2000 de ani de la nașterea lui Hristos.

Elisabeta sponsorizează peste 600 de organizații caritabile.

Regina Elisabeta a II-a este moștenitoarea tronului din 1952. E cea mai lungă domnie cunoscută din istoria Marii Britanii.