POLITICĂ

PRO România a validat candidaţii pentru alegerile locale. Parlamentarii formaţiunii vor vota moţiunea de cenzură

Delegaţia Naţională a PRO România a validat lista candidaţilor pentru alegerile locale. Parlamentarii formaţiunii vor vota moţiunea de cenzură

Delegaţia Naţională a PRO România a validat luni, 10 august, lista candidaţilor pentru alegerile locale. Tot în acest context au fost aprobate şi alianţele electorale pentru Prahova, Buzău, Bistriţa şi Caraş-Severin.

“PRO România are candidaţi în toate unităţile administrativ-teritoriale. Am ales oameni reprezentativi pentru comunităţile lor, profesionişti care şi-au dovedit abilităţile de leadership şi de buni manageri în activitatea lor. Aceştia reprezintă alternativa românilor care s-au săturat de circ politic, de interese de partid şi de promisiuni electorale încălcate. Candidaţii noştri trăiesc într-o lume reală, în care infrastructura, sănătatea, educaţia, pensiile şi alocaţiile sunt priorităţi. Suntem pregătiţi de alegeri, dar rămânem la aceeaşi concluzie – sănătatea românilor este cea mai importantă şi facem încă un apel la acest Guvern să vină cu măsuri concrete de protecţie, în timp util, atât pentru cei care vor fi în secţiile de votare pe toată durata procesului electoral, cât şi pentru alegători”, a declarat preşedintele PRO România, Victor Ponta.

Membrii Delegaţiei Naţionale au discutat şi oportunitatea susţinerii unei moţiuni de cenzură îndreptate împotriva Cabinetului Orban. Concluzia acestora a fost că România se adânceşte în criză cu fiecare zi de guvernare a acestui Executiv.

“Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situaţia a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie, Guvernul visa anticipate şi spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia şi-aşa şubrezită şi care au îngenunchiat companiile autohtone. Nu au venit cu soluţii pentru şcoală, pentru sănătate, pentru economie, nu şi-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialişti şi continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale şi alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină şi trebuie să plece”, a declarat Victor Ponta.

Comunicare PRO România