POLITICĂ

Pro România îşi alege conducerea la primul congres care are loc astăzi

Pro România se reuneşte astăzi, duminică, în primul Congres naţional care se va desfăşura la Romexpo.

Congresul a fost precedat, sâmbătă, de o serie de dezbateri pe care Pro România le-a organizat împreună cu societatea civilă, partenerii sociali şi mediul academic pe următoarele domenii: fonduri europene, administraţie publică, incluziune socială, relaţia cu partenerii sociali şi societatea civilă, politică externă, educaţie, energie, transporturi, justiţie, agricultură, mediu, economie, debirocratizare, sănătate şi digitalizare.

Pro Româniava îşi va alege conducerea partidului şi se vor anunţa candidaţii pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

“O să avem primul congres al Pro România 20- 21 octombrie, la Bucureşti. Atunci vom aproba statutul, programul, agenda şi structurile de conducere. În cadrul congresului vom discuta despre faptul că vom propune un candidat la alegerile prezidenţiale, un candidat de centru stânga. Am aflat în acest week-end că pe centru stânga nu va avea niciun candidat. Vor fi doi candidaţi de dreapta: dl. Iohannis, susţinut de PNL şi probabil dl. Tăriceanu, susţinut de PSD. Şi atunci, într-o societate democratică normală, cu un electorat de milioane care se revendică a fi de centru stânga, vom propune noi un candidat la prezidenţiale şi s-ar putea să intre în turul 2. Dacă cei de pe dreapta, dl. Iohannis, dl. Tăriceanu se vor lupta pe dreapta, candidatul nostru s-ar putea să intre în turul doi”, a afirmat Ponta, la o conferinţă de presă care a avut loc după şedinţa Biroului de coordonare al partidului din 3 septembrie.

El a spus că nu va candida la prezidenţiale pentru că nu crede că îşi va finaliza dosarul penal. “Dacă se va finaliza, o să mă gândesc foarte serios să candidez în 2024. M-am grăbit o dată, nu mă grăbesc a a doua oară. Nu m-am născut să fiu candidat la funcţia de preşedinte. În schimb mă voi implica în campanie pentru candidatul pro România. O să fie un candidat cu care o să mă mândresc”, a adăugat Ponta.