ACTUALITATE, POLITICĂ

PRO România: Parteneriatul public-privat, în forma promovată de coaliţia de guvernare, limitează drastic accesul la serviciile medicale

PRO România atrage atenţia că parteneriatul public-privat, în forma promovată de coaliţia de guvernare, limitează drastic accesul la serviciile medicale.

Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marţi, 02 februarie a.c., pentru a discuta problemele de actualitate din domeniul sănătăţii. În acest sens, europarlamentarul Corina Creţu a subliniat importanţa strategică a Spitalelor Regionale, despre care susţine că au fost gândite tocmai în ideea de a asigura acces la servicii de sănătate, indiferent de venituri.

“Într-o ţară atât de săracă, precum România, nu ne permitem să transformăm aceste spitale, gândite ca fiind deschise tuturor, în spitale private, accesibile persoanelor de la un anumit nivel salarial în sus. Soluţia este accelerarea realizării Spitalelor Regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova prin fonduri europene nerambursabile. Contractele de finanţare, studiile de fezabilitate şi amplasamentele sunt aprobate. Urmează licitaţiile, pentru care majoritatea politică din Parlament poate aproba o reducere a termenelor de desfăşurare, respectiv contestare, astfel încât să putem demara construcţia. Salutăm şi apreciem munca spitalelor private, dar România are nevoie urgentă de un sistem public de sănătate dezvoltat, performant şi echitabil”, a explicat europarlamentarul PRO România Corina Creţu.

Tot astăzi, Biroul Executiv (BEx) al PRO România a decis că liderii primelor 15 organizaţii ale partidului, în ordinea rezultatelor înregistrate la ultimele patru scrutine, vor avea statut de invitat permanent la şedinţele BEx.

De asemenea, s-a stabilit ca, la următoarea şedinţă a BEx, să fie numiţi, în urma votului, noi coordonatori pentru cele şapte regiuni de dezvoltare ale României, respectiv pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

02.02.2021
Comunicare PRO România