POLITICĂ

Procurorii au deschis dosar penal în cazul senatorului Vergil Chițac

Procurorii de la Parchetul General, Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal in rem (asupra faptei) în cazul senatorului liberal Vergil Chițac, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, scrie https://www.digi24.ro/.

Senatorul Vergil Chițac a fost prezent, în perioada 17-19 februarie 2020,  la o reuniune NATO în capitala Belgiei. Ulterior, în 6 martie, acesta a fost anunțat că unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Cu toate acestea, deși trebuia să se izoleze la domiciliu și să se testeze pentru infecția cu coronavirus, alesul poporului nu a făcut acest lucru participând la mai multe întâlniri, atât la Parlamentul României, cât și în comunitate.

Ancheta procurorilor va stabili dacă senatorul și-a luat toate măsurile pentru a nu preveni răspândirea coronavirusului. Acesta se află internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța după ce a fost transportata fără izoletă, așa cum se obișnuiește în cazul pacienților depistați pozitiv la coronavirus.