ACTUALITATE

Procurorul General: „A apărut o manipulare penibilă în spațiul public. Este ofensator la opinia publică inteligentă”

Procurorul General, Augustin Lazăr, a susținut o conferință de presă, în urma deciziei ministrului Justiției, Tudorel Toader, prin care se cere evaluarea ministerului public. Procurorul General a precizat încă de la început că au apărut multe informații eronate și manipulatorii în spațiul public. Totodată, Augustin Lazăr a menționat că show-urile televizate nu fac bine nimănui, nici României, nici justiției.

„În ultimul timp au apărut multe informații în spațiul public și este important să fie transmis adevărul, iar media are un rol foarte important pentru ca lumea să fie informată corect.

Ministerul public are misiunea de a afla adevărul. Adevărul este cel mai de preț.  În calitate de procuror general consider o chestiune de onoare și deontologie profesională să informez corect opinia publică.

Corespondența cu ministrul justiției arată foarte clar intențiile pe care le-am avut. Adevărul nu trebuie să supere pe nimeni. Rezultă cu claritate că ministerul public a funcționat corect. În mod constant pentru desecretizarea protocoalelor, am lucrat într-un cadru legal, care a însemnat un mod de lucru în România, cu instituții ale statului, CSM și toate celelalte. Am informat cu privire la toate protocoalele corect. Toate protocoalele cu SRI au fost recunoscute, iar ministerul justiției a fost informat constant. și am răspuns imediat cererilor ministerului jusiției. Toate protocoalele au fost și la dispoziția CSM.

Manipularea este un instrument de destabilizare. A apărut o manipulare penibilă în spațiul public. Este ofensator la opinia publică inteligentă”, a mai precizat procurorul general.

foto: digi24