DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Producători locali. Ciota-brandul românesc cunoscut mai mult în afara țării

Cioata este un brand românesc, o fabrică de mobilă din județul Mureș. O familie a început afacerea cu mult timp în urmă iar astăzi produsele lor ajung în toată lumea.
„Cioata  reprezintă de fapt un grup format din şapte firme de dimensiuni diferite, toate activând în domeniul producţiei şi vânzării de mobilier. Toate cele şapte firme au acţionariat 100% românesc şi sunt deţinute exclusiv de către membrii familiei Cioata, iar activităţile desfăşurate de acestea variază de la debitare buştean, până la fabricarea mobilei şi crearea de platforme de comerţ online”, spune Andrei Cioata, unul dintre membrii familiei care controlează businessul, conform businessmagazin.ro.
Afacerea Cioata a demarat acum 30 de ani, când Mili Cioata şi soţia lui, Elisabeta Cioata, au decis să fabrice mobilă la comandă.
La Cioata lucreaza unii dintre ultimii experti in prelucrarea stejarului din Romania. Reprezentanții companiei spun că un specialist in prelucrarea stejarului se formeaza in minim 10 ani. Nu intamplator mobila de stejar este regina mobilei si a calitatii. Fara acesti profesionisti poti ai toate echipamentele din lume si tot nu vei putea transforma un produs bun intr-un produs exceptional.
Azi au ramas peste program sa reanalizeze noile paturi. Datorita acestor oameni si datorita pasiunii lor, noua colectie de paturi depaseste orice asteptari.
Reprezentanții companiei: Poate va intrebati ce vindem foarte bine fara intreruperi, de 30 de ani, in Elvetia si Franta. Se vinde foarte bine colectia Hunters din lemn masiv. Cu toate ca isi permit orice mobila din lume, elvetienii si francezii cu dare de mana, prefera mobilierul traditional Transilvanean. Colectia Hunters este o colectie minunata care se fabrica de 140 de ani in zonele locuite de sasi. Fabrica Cioata este singura care o mai fabrica azi pastrand traditia. Fiecare piesa este o bijuterie din stejar masiv, realizata manual si folosind tehnici traditionale trasilvanene de imbinare a lemnului fara metal.
Imaginati-va o casa sau o cabana construita din piatra naturala si lemn masiv, aer curat, un peisaj care iti taie respiratia si mobila de cea mai buna calitate fabricata la Targu-Mures. Daca va permiteti aceste lucruri sunteti norocosi.
În ceea ce priveşte Cioata, totul a pornit cu un mic atelier, iar astăzi e vorba de o unitate de producţie cu 120 de oameni. După mulţi ani în care compania a produs mobilă pentru mărci de top, în 2013 membrii familiei au luat decizia de a dezvolta brandul propriu la nivel internaţional. În acest moment, produsele fabricate de Cioata se vând în Olanda, Belgia, Grecia, Luxemburg, Franţa, Elveţia şi Coreea de Sud.