ECONOMIC

Producătorii sătmăreni şi-au făcut grup. 25 000 de membri s-au înscris din martie până acum

De aproape trei luni, mii de sătmăreni pun pe masa familiei alimente care provin exclusiv de la producătorii locali. Ei apelează la grupul Producători sătmăreni, creat pe facebook și, pe lângă garanția că produsele sunt de foarte bună calitate, pot să solicite livrarea la domiciliu.

De la aproximativ 100 de membri cât avut la o săptămână de la înființare, acum grupul are peste 25.000 de membri.

În luna martie, când a fost înființat, grupul Producători Sătmăreni a apărut ca o necesitate, după ce, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost instituită starea de urgență.

Până de curând, grupul a numărat peste 32.000 de membri, dar cum și în mediul online concurența este greu de acceptat, peste noapte comunitatea virtuală a producătorilor sătmăreni a fost dizolvată.

Grupul a fost refăcut imediat și, cu toate că acum are doar peste 25.000 de membri, colaborarea dintre producători și cumpărători este mult mai strânsă.

Gama este variată: legume și fructe de sezon, răsaduri de tot felul, lapte și produse lactate, brânzeturi, pâine și produse de panificație, prăjituri și torturi, plăcinte șvabești, platouri pentru evenimente, siropuri naturale, miere și multe alte bunătăți. La mare trecere și foarte solicitate sunt laptele și telemeaua de capră, produse în ferma negreșteanului Tiberius Pap, care abia face față cerințelor.

Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, iarbă, copac, casă şi în aer liberor De Curând, produsele lui au primit atestatul de Produs Montan, primul de acest fel din județul Satu Mare.

La mare căutare au fost și căpșunele, în acest an parca mai bune ca niciodată. În Satu Mare producţia de căpşune este foarte bogată an de an.

Marcela Papici, o mare susţinătoare a producţiei locale, afirmă că grupul online al Producătorilor Sătmăreni a depășit cu succes obstacolele generate de cei care nu acceptă concurența, iar acum reprezintă modalitatea ideală ca să sătmărenii să pună pe masă alimente gustoase și mai ales sănătoase.

Stela Tudor/FOTO: Grupul Producătorilor Sătmăreni