ECONOMIC

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa a dezvoltat afaceri de peste 23 milioane euro în 2018

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa (IPRU) a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de 108,5 mil. lei (23,3 mil. euro), mai mult cu 4% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 4 mil. lei (875.000 de euro), aproape dublu faţă de 2017, şi un număr mediu de 308 angajaţi, potrivit datelor publice. 

Domeniul de activitate al Iproeb cuprinde producţia şi comercializarea de conductoare din aluminiu, oţel-aluminiu şi oţel zincat, cabluri de tracţiune, cabluri şi conductoare din cupru respectiv aluminiu izolate în PVC, cauciuc şi polietilenă, materiale electroizolante, izolatoare composite, mijloace de automatizare şi diverse echipamente electrice.

Iproeb Bistriţa, cu peste 37,8 mil. lei capitalizare, este deţinută în proporţie de 33,3% de către Electromontaj Bucureşti şi în proporţie de 10,6% de Celco Constanţa. Restul de 55,9% din capitalul social al emitentului reprezintă acţiuni disponibile la liber la tranzacţionare.