ECONOMIC

Producătorul de echipamente de protecţie Matei Conf Grup începe producţia de combinizoane

Producătorul de echipamente de protecţie Matei Conf Grup afirmă că vrea să înceapă să producă combinezoane de protecţie pentru personalul medical, deşi autorităţile nu au contactat compania cu o astfel de cerere până acum.

”Vrem să începem să producem combinezoane în perioada următoare, suntem în proces de analiză cu materialele. Nu am fost contactaţi de reprezentanţii statului să producem altfel de echipamente de protecţie până acum, dar sunt sigur că există deschidere din partea lor. Noi putem produce circa 1.000 de combinezoane pe zi. Putem adapta liniile de producţie şi pentru altfel de produse, avem oameni, avem capacitatea”, a declarat pentru ZF declarat Valeriu Matei, directorul general al companiei Matei Conf Grup.

El a adăugat că materia primă necesară pentru producţia echipamentelor medicale de protecţie este o problemă în această perioadă.

”Problema cu producţia acum este legată de resursele pe care le putem strânge noi, trebuie să primim materialele necesare. Există şi problema transportului, transportul materialelor cu avionul costă foarte mult în perioada asta”, a adăugat Valeriu Matei.

Compania a avut o cifră de afaceri de peste 23 de milioane de lei în 2018, în creştere cu 17% faţă de anul precedent. De asemenea, în 2018 compania a avut un număr mediu de 102 angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Printre clienţii companiei sunt Alstom, Apa Nova, Cargill, Cez Romania, Dalkia, Electrica S.A., Electrica Serv, Enel, Hidroelectrica, Lukoil, Ministerul Apărării Naţionale, Metrorex, Petrom, Slovenské elektrárne, Telekom, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Muncii “Alexandru Darabonţ” şi institute din străinătate.

Industria de textile din România număra circa 154.000 de angajaţi în 8.335 de companii cu afaceri de aproape 17,3 miliarde de lei în 2018, conform datelor de pe platforma de analiză financiară confidas.ro.