DIN TRANSILVANIA

Producătorul Telemea de Ibăneşti, judeţul Mureş, ridică o nouă fabrică cu bani europeni

Producătorul de lactate Telemea de Ibăneşti din judeţul Mureş, controlat de fraţii Mircea şi David Todoran, îşi va mări capacitatea de producţie în acest an printr-o investiţie de 7 mil. euro într-o nouă fabrică şi îşi va extinde gama de produse, scrie Ziarul Financiar.

”În prezent suntem în curs de implementare a unui proiect european prin care vrem să facem o nouă fabrică, într-o nouă zonă. Am primit fonduri în valoare de 7 milioane de euro de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale (AFIR). De asemenea, vrem să dezvoltăm produse noi şi să extindem reţeaua de distribuţie a produselor”, a spus Mircea Todoran, cofondatorul brandului Telemea de Ibăneşti, citat de ZF. Acesta nu a precizat în ce localitate va fi construită noua fabrică. Compania produce 39 de sortimente de produse şi a ajuns în 2018 la afaceri de peste 38,5 milioane lei

Produsele Telemea de Ibăneşti merg spre Anglia, Germania sau Italia. Compania a fost înfiinţată în 1994 ca o afacere de familie, fiind administrată încă de la început de fraţii Todoran.