Adrian Papahagi, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, revoltat, la fel ca milioanele de români, sfidaţi de aşa-zişii „speciali”, consideră că această „castă a privilegiaților trebuie să dispară”:
„Ce au oferit națiunii securiștii, polițiștii și militarii pentru a binemerita aceste pensii revoltătoare după 20-30 de ani de serviciu în timp de pace?
Își riscă polițiștii noștri viața la orice intervenție, ca în America?
S-au luptat generalii noștri cu ISIS pe fronturi, ca Mattis, sau mai degrabă cu fripturile, ca Oprea?
Au prevenit securiștii noștri imensa corupție care menține acest neam în sărăcie, sau au fost implicați în toate tunurile economice și lucrăturile politice?
Casta privilegiaților trebuie să dispară!
Un profesor care predă la un liceu de periferie este mai expus agresiunii și mai neprotejat decât un polițist din Ferentari. Un medic care salvează vieți face mai mult pentru oameni decât unul dintre securiștii care filează oamenii liberi și sunt partenerii de afaceri ai tuturor borfașilor (apropo, când îl aduceți în țară pe Ghiță?).
Da, avem militari care au luptat eroic și au murit sub steag, dar ei nu vor avea pensii ca batalioanele de generali de popotă.
Sigur, SIE are victime printre ofițerii săi iar mulți oameni din SRI sunt patrioți și detestă corupția la fel de mult ca simplii cetățeni, dar nu ei cumulează afaceri, pensii speciale, onorificențe politice și doctorate imaginare.
Sigur, există polițiști integri, care își riscă viața, dar ce au de-a face ei cu cohortele de chestori ghiftuiți și cu toți șmecherii sistemului?
Pentru toți oamenii din această țară trebuie să existe un singur standard, o singură măsură: primești înapoi pe măsura contribuției efective.
În ce mă privește, nu voi mai vota decât partide care se opun privilegiilor de castă și mituirii unor categorii profesionale. E, în fond, testul libertății politicienilor: acoperiții și corupții vor tăcea, cei liberi se vor revolta.”