LIFESTYLE

Profesorii din țară, invitați să-i scrie ministrului Educației problemele care le îngreunează munca la catedră

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, îndeamnă cadrele didactice din țară să-i scrie pe adresa de email, până la începutul semestrului al doilea, toate problemele pe care aceștia le întâmpină la catedră.

,,Dragi colegi educatori, învățători, profesori,

Va informez ca am semnat ordinul prin care vreau ca munca dumneavoastră să fie eficientă și centrată pe elev! O comisie alcătuită din persoane din toate mediile educaționale va ,,tăia hârtiile” care vă îngreunează munca! Sunt alături de dumneavoastră, vă respect pentru tot ceea ce faceți și vă rog să îmi transmiteți, pe adresa de email monica.anisie@edu.gov.ro, toate problemele care considerați că vă îngreunează munca! Începutul semestrului al II-lea este termenul limită pentru finalizarea consultării publice!

Anul școlar viitor ( 2020-2021) va fi ALTFEL și datorită implicării dumneavoastră! Haideți la treabă!” a scris, pe Facebook, Monica Anisie.Postarea ministrului, a strâns în doar câteva ore, mii de comentarii și distribuiri. De la desființarea inspectoratelor școlare județene, reducerea numărului de elevi în clase, eliminarea gradațiilor de merit, reducerea vârstei de pensionare, la promulgarea unei legi prin care părinții să-și  asume rolul activ în educația copilului sau pedeapsa cu închisoarea pentru directorii care ,,ascund” orele libere pentru a-și încadra cunoștințele, toate acestea și multe altele, însoțesc mesajul ministrului pe rețeaua de socializare.

Concluzia aparține unei profesoare care a comentat la rându-i mesajul ministrului: ,,Domnilor, doamnelor, cred că lipsește de aici CAPUL LUI MOȚOC VREM! In rest s-au spus de toate”.