ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Profesorul de geografie Cristian Pop aleargă pentru a susține persoanele cu autism

Cristian Pop, profesor de geografie la Școala Gimnazială Josenii Bârgăului și Liceul ,,Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, pasionat de alergare și căștigător a multor maratoane și concursuri de alergare, s-a alăturat proiectului ,,Autism 24 h Marea Neagră” ce are drept scop crearea unei platforme de suport emoțional pentru persoanele care suferă de autism și care nu își pot continua terapia clasică în această perioadă.

Initial, proiectul urma să se desfășoare la țărmul Mării Negre unde alergătorii participanți urmau să participe la un ultramaraton de 24 de ore alergând pe nisipul mării. Dar, în condițiile stării de urgență, participanții din toată țara vor alerga în jurul locuinței, timp de 24 de ore, în 2-3 mai 2020.

,,Acest concurs are scop caritabil și se află de ceva timp pe lista mea de concursuri din anul acesta. Între timp, s-au anulat toate competițiile iar cei care au pus pe roate acest proiect au venit cu o idee unică, aceea de a organiza un eveniment in cadrul căruia doritorii vor alerga în jurul locuinței. La aceasta inițiativa s-au alăturat 150 se alergători din tara. Acest eveniment, cum ziceam, are o latură caritabilă și își propune crearea unei platforme pentru persoanele cu autism. Cei care doresc sa doneze, pot ,,cumpăra” km alergabili. Fiecare 10 lei se transformă într-un kilometru care urmează fie alergat în zilele 2-3 mai. Eu o sa alerg in curte si prin grădină, pe un traseu de 700 metri, timp de 24 ore. Sunt ferm convins că această platformă o sa fie foarte utila și sunt bucuros că prin kilometrii alergati de mine pot sa sustin acest proiect. Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine si sa nu renunțăm niciodată la cei din jur, dar și sa ne continuam cu bucurie bunele obiceiuri” ne-a declarat profesorul Cristian Pop, component al echipei de alergare ,,DATACOR running team”, voluntar Tăsuleasa Social și ,,OM-Orașul  Mariei”, implicat activ în numeroase activități de voluntariat.

Putem să-l susținem pe Cristi și cauza persoanelor cu autism, prin donații la următorul link:

https://alergpentruautism.ro/ambasadori/?aid=35&fbclid=IwAR2RMi1Oej3I90X-ozwwUnsz7HFYQ9_e1yxXv8ezOcp5t7LI5tnt3Kp9f1c.