Profesorul Gabriel Braic te învaţă să iei BAC-ul. VIDEO

Cu câțiva ani în urmă, Gabriel Braic avut parte de mai multe întâlniri providenţiale. A povestit cu un vechi prieten despre educaţie online, apoi cu un investitor american despre puterea lecţiilor video și, în final, cu un director de şcoală din SUA. În luna octombrie a avut ocazia să viziteze liceul Sycamore din Cincinnati, Ohio. Nu mică i-a fost uimirea să vadă steagul României pus la loc de cinste între alte zeci de steaguri ale naţiunilor care aveau reprezentanţi (elevi) acolo. A asistat la ora de matematică unde profesorul le preda elevilor lecţii video, înregistrate în decursul a mai multor ani. Şi aşa a încolţit ideea.

Revenit în ţară, a căutat pe google ca să vadă dacă există un astfel de pachet, dar – dezolare! – a dat doar de “filme” vechi, lungi şi plictisitoare. Unele aveau doar sunet, fară imagine dinamică… Astfel, s-a apucat de studiu, de luat notiţe, de citit critică literară şi comentarii, de scris propriile meditaţii într-un limbaj cât mai accesibil elevilor, de corectat, de rescris şi de înregistrat videoclipurile. Astfel a rezultat proiectul #10pentruBAC găzduit pe facebook și pe www.gabrielbraic.ro – o platformă de meditații online la limba și literatura română.

Azi este mulţumit (nu doar pentru că a intrat pe profit pentru care plătește impozit legal), dar mai ales pentru că a ajutat la depăşirea unui prag serios (al examenului de maturitate) pe mulţi candidaţi la bac.

O scurtă retrospectivă. Din cei aproximativ 135.000 de candidaţi înscrişi la bacul din 2018, 104 au luat 10 curat, 117 au fost eliminaţi pentru fraudă, 10.000 nu s-au prezentat şi 37.000 au căzut la examen. Rata de promovabilitate a fost de 69.7%. Tehnologia este partea a soluției pentru absolvenții din 2019.

Bacul este un ritual de trecere. Gabriel Braic este fericit să asiste învingătorii. Motto-ul lui este: „Iubește limba română, pentru că vei gândi românește toată viața!”

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.