DIN TRANSILVANIA

Profesorul Mircea Mureşianu s-a stins din viaţă. UBB Cluj-Napoca, în urmă cu puţin timp: Activitatea didactică și științifică la Extensia Bistrița este una de excepție

O zi tristă pentru studenții și cadrele didactice de la Extensia Bistrița a Universității ,,Babeș-Bolyai” și pentru întreaga comunitate bistrițeană. Este ziua în care a plecat în eternitate, profesorul Mircea Mureșianu, până de curând director la Extensia Bistrița a Universității ,,Babeș-Bolyai” și profesor la Departamentul de Geografie. A lăsat un gol imens în sufletele studenților și a cunoscuților care au numai cuvinte la laudă la adresa sa. ,,Bine pregătit profesional, avea vorbele la dânsul întotdeauna, altruist, modest, mărinimos, apropiat de studenți”, după cum ne-a mărturisit Ioan Bâca, coleg al profesorului Mircea Mureșianu la facultatea de Geografie, Extensia Bistrița.

Site-ul https://news.ubbcluj.ro, îl caracteriza, în urmă cu puțin timp, pe profesorul Mureșianu astfel:

,,Conf. univ. dr. Mircea-Leontin Mureșianu (n. 1955, Rodna) este cadru didactic al Facultății de Geografie, Departamentul de Geografie al Extensiei Bistrița, din anul 2004, după ce, în prealabil, a fost profesor asociat al Extensiei încă de la înființarea acesteia, iar din anul 2012 este și director al Extensiei Bistrița a UBB.

Activitatea didactică și științifică la Extensia Bistrița este una de excepție. Dacă în plan educațional dl. conf. univ. dr. Mircea Mureșianu a excelat prin dăruirea și pasiunea pentru predarea disciplinelor geografice (fapt recunoscut de către colegi și studenți deopotrivă), în plan științific, bogata listă a publicațiilor (cărți, articole, studii, recenzii, etc.) și participărilor la prestigioase manifestări științifice îl recomandă de la sine ca fiind un veritabil exemplu.

Este o figură emblematică a învățământului geografic bistrițean, specializarea de Geografia Turismului de la Extensia Bistrița confundându-se practic cu personalitatea Domniei Sale. Generații întregi de absolvenți își amintesc cu drag de „Domnul Profesor”, care le-a deschis orizonturile geografice și le-a insuflat dragostea pentru natură și turism.

Pentru toate acestea, colectivul Extensiei Bistrița al Departamentului de Geografie al Extensiilor îl propune pe dl. conf. univ. dr. Mircea-Leontin Mureșianu pentru desemnarea ca „Profesorul Lunii” la UBB”.

Profesorul Mircea Mureșianu s-a născut în 25 februarie 1955.

Drum lin printre stele, domnule profesor!