ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Profilele de arhitectură, arte plastice, muzică și pedagogic din Bistrița-Năsăud nu vor fi desființate

Profilele de arhitectură, arte plastice, muzică și pedagogic din Bistrița-Năsăud, anul școlar 2021-2022, vor avea continuitate după mai multe intervenții la Ministerul Educației.

Reamintim că, acum câteva zile, conform planului de școlarizare pe 2021-20222, urmau să fie desființate clasele de aritectură și de muzică de la „Corneliu Baba“, respectiv, „Tudor Jarda“. În urma presiunii publice, s-a revenit asupra deciziei, dar s-a hotărât, în schimb, desființarea clasei de Pedagogic de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda“.

26 de clase de liceu urmau să fie desființate în anul școlar următor. Conform ISJ BN, propunerea este fundamentată pe criteriile menționate în ordinul amintit, pe efectivele claselor a VIII-a, conform SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România) și a datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. Astfel, în acest an școlar sunt înscriși 2210 de elevi, ceea ce reprezintă un număr de 76 de clase. Această scădere a populației școlare reprezintă un fenomen național, datorat faptului că în anul școlar 2012-2013 părinții au putut opta pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau în clasa I.

Petiție online împotriva desființării singurei clase de muzică de la Liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița!

https://www.petitieonline.com/votai_meninerea_claselor_de_arhitectur_i_design_in_liceele_de_art?u=6730115&s=81655937&utm_source=whatsapp&fbclid=IwAR0Ognrms9C-suiteDhudVkqgh6VUZids0yKZOPHfzceigpNRL5nqMJhluA