POLITICĂ

Program Școală după Școală în Maramureș

Distribuire articol:

Candidatul USR pentru președinția Consiliului Județean Maramureș, senatorul Dan Ivan, consideră că este necesar, chiar o urgență, implementarea programelor de învățare în afara orelor de curs, de tip “Școală după școală”. El consideră că e nevoie de un plan național și sigur la nivelul județului Maramureș, pentru a implementa programul  “Școală după școală”, care să includă o masă caldă la prânz, iar  Ministerului Educației nu trebuie să mai amâne realizarea și operaționalizarea programului.

Dan Ivan: Nu doar în mediul urban, părinții așteaptă acest program. Vor grădinițe cu program prelungit și de asemenea un sistem în care copiii să ajungă acasă cu temele învățate. Este un proiect care poate revoluționa sistemul de educație preuniversitar.

În nou program, sunt incluse activitățile extrașcolare  (teatru, sport, vizite la muzee etc.).

Programul „Școala după școală” are caracter complementar în raport cu programul școlar și cuprinde activități educative pentru consolidarea, remedierea sau aprofundarea competențelor dobândite de elevi în cadrul programului școlar. În program vor fi prevăzute și alte activități pentru susținerea dreptului la educație, inclusiv de tip recreativ sau de timp liber.

 

Articol comandat de USR Maramureș, realizat de Apella SRL, cod mandatar CMF: 21240009, portal notabn.ro


Distribuire articol: