ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Proiect bilateral România – Franța: «Bistrița – Besancon: portret în oglindă, 100 de ani – 100 de imagini»

Ieri a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul proiectului bilateral „Sezonul România – Franța: «Bistrița – Besancon: portret în oglindă, 100 de ani – 100 de imagini»”, cu participarea deputatului USR  Cristina Iurișniți, inițiatoarea proiectului, a invitaților francezi și a partenerilor bistrițeni ai proiectului, a prefectului Ovidiu Frenţ, care a făcut oficiile de gazdă, și ai reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și ai directorilor instituțiilor de cultură județeni.

Proiectul se va derula atât în România, cât și în Franța, între zilele naționale ale celor două țări, 1 decembrie 2018 – 14 iulie 2019, urmărind ca prin cele 300 de evenimente să promoveze profilul de țară, făcând cunoscute în spațiul european elemente ale patrimoniului cultural și istoric, ale tradițiilor locale și ale gastronomiei.

„Educația și diplomația culturală nu are culoare politică. Dorim să fim pe harta celor peste 300 de evenimente ale acestui mare proiect bilateral care dezvoltă dialogul intercultural, promovarea produselor tradiționale și de artizanat prin prezența la Târgul de Crăciun din Besancon 2018, conferințe, expoziții de pictură, concerte de muzică pregătite de liceenii romani și francezi, gastronomie alături de Chef Nina Rus din Romuli.

Vrem să contribuim la profilul de țară în Anul Centenar al Marii Uniri și în Anul european al Patrimoniului.” ( Cristina Iurișniți)