ECONOMIC

Proiect de 20 de milioane de euro respins pentru lipsa unor ştampile

Un proiect prin care Primăria Timișoara cerea de la Administrația Fondului pentru Mediu peste 20 de milioane de euro a fost respins.

Proiectul viza achiziția a 50 de firobuze noi, însă a fost respins pentru că șase pagini din dosar nu aveau ștampila „conform cu originalul”. Potrivit viceprimarului Timișoarei Dan Diaconu, primăria nici măcar nu a fost anunțată de respingerea proiectului, descoperind acest lucru întâmplător.

“În luna decembrie a fost sesiunea de evaluare a acestor proiecte. Noi nu am primit nicio înştiinţare nici până în momentul de faţă cu privire la acest proiect. Am regăsit pe site-ul agenţiei câteva elemente cu privire la această selecţie şi am putut observa că aproape niciunul dintre oraşe nu a reuşit să treacă de evaluarea conformităţii administrative, motivul ţinea de aplicarea ştampilei conform cu originalul. Este un element care poate fi luat în considerare în măsura în care se poate face o contestaţie sau se pot depune clarificări”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Primarul Nicolae Robu suspectează că Administrația Fondului pentru Mediu nu are bani și din acest motiv a respins pe bandă proiectele de achiziție a tramvaielor.