ACTUALITATE

Proiectul ,,Digitaliada”, în 30 de școli din România

Implementat de Fundația Orange,  proiectul ,,Digitaliada” urmărește încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor din mediul rural. La nivel național, acest proiect este prezent în 30 de școli, din 23 de județe, în care se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului, pentru elevii claselor V-VIII.

Pentru acest lucru, la nivelul școlilor cuprinse în proiect, laboratoarele au fost dotate cu 826 de tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție. Pe tablete sunt instalate aplicații educaționale  folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii, iar avantajul oferit de tehnologie este interactivitatea din cadrul lecțiilor. Fiecare elev lucrează individual pe tabletă, ceea ce face ca profesorul să poate urmări mai ușor progresul acestuia.

Din județul Bistrița-Năsăud sunt înscrise în proiectul ,,Digitaliada” școlile gimnaziale din Salva și Petriș.

Până în data de 27 aprilie se durează noua perioadă de înscriere a școlilor care doresc să facă parte din proiect, fundația organizatoare urmând a selecta încă 10 unităţi de învăţământ care să facă parte din ,,Digitaliada”.  Condițiile de ȋnscriere, metodologia de completare a aplicației și anexele sunt detaliate pe www.digitaliada.ro.

Cele 10 școli ce vor fi selectate vor beneficia de laboratoare digitale complet dotate, profesorii implicați în proiect vor participa la sesiuni de formare, iar școala va primi echipamente IT, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Toate laboratoarele Digitaliada sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, un laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă”, precizează Fundația Orange.

Cristina Rusu