Propunerea consilierilor PNL de mărire a burselor pentru elevii bistrițeni a căzut la vot în Consiliul Local

Consilierii locali ai PNL au propus, în ședința Consiliului Local de joi, 12 decembrie 2019, dublarea bugetului local destinat burselor elevilor. Propunerea a căzut la vot, cei care s-au opus acestei măriri fiind consilierii PSD-ALDE-UDMR, cu o excepție: Vasile Moldovan (ALDE), fost primar al municipiului Bistrița, care a susținut proiectul celor de la PNL. Printre cei care au votat împotriva proiectului se numără și Camelia Tabără, inspector școlar general, Constantin Rus, directorul Centrului de Excelență și Attila Antal, director adjunct al Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu”.

,,Consilierii PSD-ALDE-UDMR din Bistrița au decis: Elevii din Bistrița nu merită burse mai mari!

La ședința Consiliului Local Bistrița desfășurată joi, eu și colegii mei consilieri municipali ai PNL, am propus dublarea bugetului alocat burselor pentru elevii învățământului preuniversitar de stat din municipiul Bistrița. Prin această propunere făcută, cuantumul burselor de performanță putea să crească de la 150 de lei la 200 de lei, a burselor de merit de la 80 de lei la 150 de lei, a burselor de studiu de la 60 de lei la 100 de lei și a burselor de ajutor social de la 50 de lei la 100 de lei.

Prin votul dat pe acest proiect de hotărâre, consilierii PSD-ALDE-UDMR s-au opus ca aproximariv 1500 de elevi bistrițeni să beneficieze pe viitor de burse mărite, lucru cu atât mai condamnabil cu cât printre acești consilieri locali se află și cadre didactice.De amintit faptul că propunerea PNL a fost susținută de consilierii PER și de fostul primar Vasile Moldovan ( ALDE)” a scris pe pagina de Facebook consilierul local PNL, Mihai Sărmășan.

Sursă foto: Ziar de Bistrița

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.