POLITICĂ

Propusă pentru șefia Ministerului Justiției, Dana Gîrbovan a demisionat din magistratură

Propusă pentru a prelua Ministerul Justiției, judecătoarea Dana Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj și președinte a Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, a anunțat pe Facebook că și-a depus demisia din funcția de magistrat.

Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura. In toata activitatea de judecator am spus ceea ce am crezut si am crezut in ceea ce spun, chiar daca nu era pe placul unei majoritati de moment. Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, a anunţat Dana Gîrbovan pe rețeaua de socializare.

Potrivit surselor Mediafax, membrii Secţiei pentru judecători s-au întrunit într-o şedinţă de urgenţă, pentru a discuta demisia din magistratură a Danei Gîrbovan şi au aprobat eliberarea sa din funcţie.  Propunerea de eliberare din magistratură va ajunge la președintele Iohannis pentru a semna un decret în acest sens. Tot la președinte va ajunge și propunerea de numire a Danei Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției.  Potrivit sursei citate, fostul membru CSM, Adrian Toni Neacşu, apreciază că preşedintele Klaus Iohannis nu va putea respinge propunerea numirii Danei Gîrbovan în funcţia de ministru pe motive de nelegalitate, ci o va face din motive politice.